|

SBF 40 år – nytt navn, nye aktiviteter + +

SBF ble etablert i 1984 og jubilerer med 40 år i 2024! Klubben følger den utviklingen som skjer innen brett/surf/foil – og vannsport, derfor har vi sett behovet for å endre både navn og øke mangfoldet av våre aktiviteter. Vi går inn i en spennende tid – også fordi vi nå har et eget klubbhus hvor det kommer en del nyheter fremover. Derfor god grunn til å bli og forbli medlem!

SBF – Sola Brettseilerforening har eksistert i 40 år. På sist årsmøte ble det vedtatt å endre navn til Sola Brett og Vannsport Forening, men vi skal fortsette og ikke minst forsterke forkortelsen «SBF» som vårt varemerke. Forslag til ny logo, ja takk – vi honorerer beste logoforslag!


Det nye navnet henger naturlig sammen med utviklingen som foregår innen brett/surf/foil – og vannsport. Wingfoil er jo det nye «alle» nå snakker om. SBF introduserte Wingfoil på programmet for et par år siden og vi skal utvikle dette tilbudet videre. Det samme gjelder SUP (padlebrett) og bølgesurfing som vi også har liggende på lager. I tillegg kommer snorkling på programmet, i hovedsak rettet mot de yngre. Her er litt om de enkelte:

Windsurfing

Den gode gamle brettseiler sporten skal vi selvsagt drive videre som før. Klubbens to iQFOiL brett med rigg vil fra i sommer av være tilgjengelig for å leie i Sømmevågen. Vi kjører selvsagt på med vanlig nybegynnerkurs som alltid er populært. Ellers gjør vi om på konseptet fellestreninger du finner mer om i eget avsnitt lengre ned på siden. Egen «startside» for SBF windsurfing finner du her…

Wingfoil

Klubben har nå to komplette wingfoil brett og winger i størrelsen 4m2, 5m2, 6m2 og 7,5m2, samt hjelmer og vester. Rimelig utleie kun til klubbens medlemmer. Kurs settes opp etter hvert som våre instruktører har tid og gjennomføres deretter. Følg med på siden for wingfoil kurs, vår aktivitetskalender eller meld deg som interessert og motta informasjon når nye kurs legges ut. Ikke glem at klubbens fellessamlinger/arrangementer er for både windsurfere OG wingfoilere. Alt om SBF Wingfoil her…

SUP

SUP – altså Stand Up Padling er noe SBF tok over etter Stavanger SUP Club for to-tre år siden. Vi har en del brett og annet SUP utstyr som medlemmene kan benytte. Det mest spennende hva SUP angår er at vi kommer til å dra i gang litt turer og andre aktiviteter med fokus på det sosiale. Her inviteres alle som ønsker å treffes for tur til å legge ut informasjon om sted og tid for å møtes – via vårt nye konsept «aktivitetsleder» som er selvorganiserende. Alt om SUP i SBF her…

Bølgesurfing

SBF har totalt 6 surfebrett for nybegynnere (type softboards) som våre medlemmer kan låne. To av hver størrelse i 7, 8 og 9 fot. Kan hentes og leveres i Sømmevågen. Mer om bølgesurfing her…

Snorkling

Det er mye spennende å oppleve under vann! Vi har sett at det kreves litt mer innhold av aktiviteter for at klubbens barn og juniorer skal kunne ha det gøy sammen. SBF har derfor kjøpt inn litt utstyr for å snorkle når det er lite vind og bølger. Dermed åpner vi for at voksne kan bidra og få med sine barn og deres venner til å drive med vannsport selv når det er lite vind. Mer om snorkling her…


Tidligere hadde vi fellestreninger mandag og torsdag. Nå gjør vi om på konseptet. Vi driver å setter opp noen datoer for sesongen. Nye datoer kommer til etter hvert og enkelte settes opp «på sparket» når det faktisk er gode forhold.

Aktivitetsleder 1-2-3

Vi håper å ha funnet en løsning på hvordan alle kan bidra med å sette tid og sted for å samles for å gjøre aktivitet sammen. Det trenges bare én person som tar initiativet med å legge ut tid, sted og type aktivitet (med evt. innhold), slik at andre kan henge seg på. Et enkelt konsept som ikke krever forkunnskaper eller ansvar. Dette baserer seg på selvorganisering! Les mer om aktivitetsleder her…


Klubbhuset ferdigstilles denne sommeren – endelig! De siste tingene som skal på plass er egen bod for foilutstyr og annet, egen bod for garderobe og ikke minst våre egen lille «Surf Café» i den nordligste brakken.

Surf Café

Brakken lengst nord som har blitt brukt som snekkerbod for byggingen av klubbhuset, blir nå gjort om til et fellesrom med kjøkkenkrok og sitteplasser. Vi kaller den for vår lille «Surf Café». Alle medlemmer vil etter hvert få adgangskode slik at denne kan benyttes når som helst. Her kan du koke deg litt kaffe eller bare slappe av. Ny skyvedør og inventar skal på plass i løpet av mai. Målet er å skape en sosial-hygge-plass!

Ferskvann!

Vi har fått «innlagt» ferskvann, men ikke drikkevannskvalitet. Dette er en stor vanntank på 800 liter som fylles opp etter behov. Nok vann til å skylle våtdrakter og litt utstyr med.

Toalett!

Som medlem eller kursdeltager har du nå tilgang til toalett i en av nabobygningene i Sømmevågen. Noen meter å gå men likevel et ekte toalett! Beskrivelse med adgangskode står under «min side» når du er logget inn på websiden.

Chill & Grill

Et av målene for sommeren er å få bygget en liten terrasse på sørsiden av klubbhuset med litt sitteplasser og muligheter for grilling. Fint område for å skape litt ekstra trivsel i le av nordvesten, der hvor mange rigger opp/ned utstyret sitt.

Nærmiljøanlegg

SBF jobber for å få etablert området rundt klubbhuset som et nærmiljøanlegg. Hovedmålene rundt dette er å få utbedret strandlinjen og få bort de store steinene, få en bedre brygge, bedre riggeområde, gressplen og annet.


SBF ønsker å gjøre det enkelt å være medlem. Faktura for årets kontingent skal pr. 30. april være sendt ut til alle medlemmer (sjekk email).

1) Hovedmedlemskap

De fleste av klubbens medlemmer er såkalte freeridere, altså medlem men ikke aktive i klubbens organiserte aktiviteter. Derfor har vi enkelt og greit etablert et hovedmedlemskap som følger:

  • Barn 0-12 år – kr.100,-
  • Ungdom 13-18 år – kr.200,-
  • Voksen 19-99 år – kr.300,-
  • Fjernmedlemskap om du ikke bor i Rogaland – kr.100,-

2) Aktivitetsavgift/treningsavgift

De mest aktive som faktisk benytter seg av klubbens organiserte aktiviteter og/eller regattaer i Norge/utlandet, betaler litt mer som utgjør klubbens avgift til de forbund vi er medlem av. Denne avgiften kan betales etterskuddsvis via «bli medlem» eller via din egen side på “NIF – min idrett“.

Se egen side for medlemskap for flere detaljer, eller gå direkte til betalingssiden her.


Vi trenger flere kursinstruktører både for windsurfing og wingfoil. Ta kontakt med Christian Middelthon på klubbens email.

Legg igjen en kommentar