Mer enn bare windsurfing!

Brettseilingen i Sola Brettseilerforening vil alltid bestå, men som alt annet skal vi også fornye oss i takt med utviklingen i surfesporten og lytte til hva våre medlemmer ønsker. Stadig flere brett har fått vinge både over og under vannoverflaten. Det er gøy å se at aktiviteten i Sømmevågen øker og flere av de gamle «surferne» finner tilbake til sporten og klubben gjennom den utviklingen som nå finner sted.

Utviklingen av surfesporten

Surfing på brett i bølger har trolig eksistert i mer enn hundre år. For omtrent femti år siden fant noen på å sette et seil på brettet og dermed fikk vi brettseiling / windsurfing. Hva mer kunne man gjøre med et såkalt surfebrett? Joda, hva med å lage en kjempestor drage? Dermed var kitesurfing en realitet. Hmm… hva mer? Vi kan jo padle på brettet – og så var Stand Up Paddling på gang i både fast og oppblåsbar form. Nå har mange av brettene fått vinge i form av foil (istedenfor finne). Det siste nå er en vinge som et slags seil – Wingfoil. Hva blir det neste? Uansett hva det blir ønsker SBF å være en inkluderende klubb og møteplass for alle som liker eller ønsker å teste ut vannsportens gleder.

Brettsporten

«Gi meg et brett, samme hva, bare jeg kommer meg ut på vannet!» Mange av våre medlemmer elsker å være på vannet og driver ikke bare med én form for brettsport, de har gjerne egen surfebil for å få plass til forskjellig utsyr etter vind og bølgeforhold. Enkelte brett kan til og med brukes til flere formål slik som windsurfing, windfoiling, wingfoiling, sup surf og supfoiling. Så lenge utstyrsjungelen bare vokser og vokser er det greit å ha en klubb slik som SBF hvor du kan lære mer om hvordan ting fungerer.

Møteplassen

Møteplassen er like mye på stranden som på vannet. Inne på land snakkes det gjerne om teknikk, utstyr og alle de morsomme opplevelsene. Her ser du gleden i ansiktene på dem som har hatt seg en herlig økt ute på vannet. Pauser og en god drøs mellom slagene er en viktig del av det hele. Ikke så rart at mange foretrekker å bli medlem av chatte-grupper på de ulike sosiale medieplattformene for å vite «hvor det foregår i dag» – altså hvor er forholdene best og hvor kan vi treffes. Surfere er som nomader, de drar til den surfespoten der forholdene er optimale for den type surfeaktivitet som er aktuell.

Sømmevågen

Vi er heldige her på Jæren med gode forhold og et hav av mange bra «surfspots», men ikke alle er like tilgjengelige grunnet offentlige restriksjoner. SBF har i snart 40 år kjempet for å få et tilholdssted og bygge et klubbhus. Nå ser det ut til at dette kan bli en realitet i Sømmevågen, men foreløpig er ingenting avgjort. Byggesøknaden ligger fremdeles til behandling og «problemet» er selvsagt bygging i den såkalte 100 meters sonen ved sjøen. Men vi er ved godt mot og venter i spenning!

Et sted for alle

SBF ønsker at «Sømmevågen Vannsport Senter» (eller hva vi kan kalle det) skal være et sted for alle typer vannsport. Derfor tenker vi også at vi kan endre litt på profilen vår fra å hete Sola Brettseilerforening til å bare hete SBF uten noe mer egentlig. Hva tenker du? Si din mening her.

Brettseilingen skal bestå

Samtidig som vi nå inkluderer flere nye grener skal vi ikke glemme røttene «hvor vi kommer fra». Brettseiling vil fremdeles være i fokus hva kursing og det idretts-sportslige gjelder. SBF har tross alt avlet frem flere «verdensmestre» slik som Maren Berner, Knut Bentzen og Alexander Boxill for å nevne noen av de mest kjente. Nå er vi i gang med en ny generasjon hvor Helle Oppedal og hennes medsøstre i Team Oppedal har satt SBF på verdenskartet. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar