Kurset for deg som ønsker å lære det grunnleggende om wingfoiling, deretter kommer du deg videre på egenhånd.

  • Sted: Sømmevågen, Sola

  • Varighet: 3 timer

  • Winge og foilbrett

  • Våtdrakt, sko

  • Redningsbåt

  • Garderobe

  • Ta med: Håndkle og badetøy til under drakten

Pris: fra kr.1500,-


Gjennomføringen

Vi starter på land hvor vi går igjennom utstyr, håndtering, sikkerhet, teknikk og balansetrening. Deretter går vi ut på vannet med winge og brett, tett fulgt av instruktør.

Kurset passer for

Kurset passer for de fleste over ca. 16 år. Hvis yngre, ta kontakt! Det er størrelsen på våre winger som gjerne er avgjørende for å kunne håndtere utstyret på en god måte. Deltaker bør ha gjennomført et wingsurf kurs i forkant eller ha litt erfaring med brett og seil.

Forskjell wingsurf og wingfoil

Wingsurf er å surfe/seile med winge på brett uten foil. Normalt benyttes et windsurf eller SUP brett med finne. Med wingfoil er brettet mindre og har en foil istedenfor finne. Det er større sjanse å skade seg på en foil, derfor starter vi gjerne med finne først.

Værforbehold

Hvis værforholdene med vind og bølger ikke er optimale (gode nok), vil kurset utsettes. Deltaker vil få beskjed om dette god tid i forkant og kan velge ny tid.

Lokasjon

Hvis værforholdene er krevende på den lokasjonen som står oppført, kan kurset bli flyttet til annet sted hvis dette lar seg gjennomføre. Endring av lokasjon vil i så tilfelle informeres om god tid i forkant til den enkelte deltaker. Hvis du som deltaker ikke kan komme deg dit kan du få velge et senere kurs.

Sikkerhet

Sikkerheten kommer alltid først på våre kurs. Instruktør har den erfaringen og kunnskapen som skal til hva både utstyr, værforhold, lokale forhold gjelder. Som regel har vi også egen redningsbåt på plass for å slepe deg tilbake til land ved behov.

Kurskalender Wingfoil

Nye kursdatoer

Vi legger ut nye kurs etter hvert som vi har ledig kapasitet. Du kan registrere din interesse i skjemaet under så sender vi deg en melding når nye kurs er lagt ut.

Kursinteresse
Velg type kurs du er interessert i