Nybegynnerkurs

Klikk på knappen under for å gå til egen kurskalender og booking.

Fra nybegynner til "ekspert". Vi som driver med brettseiling aktivt, mener jo at dette er vannsporten du bør drive med. SBF sine dyktige instruktører lærer deg å seile brett. Først gjennom nybegynnerkurset, senere via din deltagelse på våre mandagstreninger. Mandagstreningene går fra mai til september.

245165S2966S6T

Kurset passer for:

Dette kurset er tilrettelagt for alle over 12-13 år og oppover. Vi har egen kurs for barn fra 9-17 år. Du behøver ingen forkunnskaper for å delta.

 

Kursgjennomføringen:

Når alle deltakere er ankommet samles vi for litt generell informasjon om kurset. Her vil vi også sørge for at alle får introdusert seg selv, slik at deltakerne får en mulighet å bli litt bedre kjent med de andre på kurset. Alle våre kurs starter med litt teori og instruksjon på land før vi går ut på vannet for å seile. Normalt har vi maksimalt 6 personer på kurset / pr. instruktør.

 

Teori:

Den teoretiske delen er vel så viktig som den praktiske seilingen på vannet. Det vi går igjennom er som følger:

 1. Valg av brett og seil, litt om utstyr generelt
 2. Hvordan rigge et seil og hvordan utstyret fungerer
 3. Alle skal deretter få rigge opp sitt seil de skal bruke
 4. Instruksjon og trening på simulator på land
 5. Valg av område vi skal seile på denne dagen
 6. Ordensregler for Sømmevågen
 7. Sikkerhet

 

Seiling på vannet:

Seilingen skal foregå innenfor anvist område. Hvis du ikke klarer dette vil instruktøren hente og slepe deg med båt tilbake til utgangspunktet. Instruktøren vil være behjelpelig med instruks fra båt etter beste evne, men må prioritere å slepe dem som befinner seg utenfor det anviste området.

 

Kansellering hvis dårlig vær:

Hvis arrangementet må kanselleres grunnet dårlig vær, vil alle som er påmeldt få beskjed på den epost de er registrert med innen kl.13.00 dagen før. Med dårlig vær menes uvær eller vind over ca. 8 m/s (16 knop). Alternativt gjennomføres det opplæring og trening på land med simulator, slik at nytt tidspunkt settes opp for trening på vannet. Det er ikke bare vindstyrken som er avgjørende, men også vindretningen i forhold til stabil vind.

 

Kansellering hvis for få påmeldte:

Hvis det er for få påmeldte i forhold til vårt påkrevde minimumsantall på 3 deltakere, vil de som er påmeldt få beskjed på epost senest 6 timer før arrangementets start. Alternativt er det mulig å se antall deltakere på påmeldingssiden for arrangementet.

 

Garderobe:

Foreløpig har vi dessverre ingen garderobe. Omkledning til våtdrakter vil derfor foregå enten ute eller inne i en av våre containere hvor det er plass. All oppbevaring av klær, sko og håndkle må foregå i egen bag/sekk/pose dere selv bør ha med. NB: Ta med badetøy til å ha under drakten.

 

Pris kr.900,- pr. person.

 

Inklusiv i prisen/kurset:

 • 3 timers instruksjon og veiledning.
 • Lån av komplett seilbrett, våtdrakt, sko og redningsvest til kurset.

 

Ved innmelding i SBF får du i tillegg:

 • Tilgang til å delta på alle mandagstreninger (gjelder alle aldre)
 • Tilgang til å delta på alle torsdagstreninger hvis du er under 20 år.
 • Tilgang til å låne klubbens utlånsutstyr med bruk i Sømmevågen.
 • Øvrige medlemsfordeler, se egen informasjon her.

 

Kontakt:

Email: sola.brettseilerforening@gmail.com

Oppmøte og sted for kurset:

Ved Flymuseet i Sømmevågen som ligger rett nord for flystripen på Sola flyplass. Her holder vi til ved de blå containerne ytterst i bukten.

Vei til Sømmevågen