RESULTATER .SrfSnoSk8. Jæren Wave 2011 – 15 & 16 Oktober


Lørdagen forgikk uten konkurranse men alle trente iherdig hele dagen i vindgustene og Vegard og Thomas scoret noen fine rides på kvelden med free
stylebrett og store seil. Idag søndag kom vi endelig igang kl 10:30 og heatene gikk som smurt. Fritjof OpsaL og Ørjan Jensen briljerte med prima styrbord ridning og Ørjan klemte til som vanlig med planende forlengser. Men, STOR APPLAUS, Frittern dro det lengste strået og vant for første gang en efterlengtet seiler. Vegard Knudsen tok tredje med solid bølgeridning og en backloop og Arnstein Johannesen sementerte sin posisjon blandt Jærbuerne som deres beste kort i bølgene med en fjerdeplass. Arne Kristian ‘Kålen’ Andreassen kåla bort det vi trodde skulle bli en sikker mesterskapstittel etter fantastiske supersteady backloops, mellom heatene. 5’te plass er likevel top 5 i Norge.
SE FLERE BILDER HER

Hva snakker vi egentlig om…

Det har alltid vært og er windsurfingdisiplingen wave som får mest fokus i internasjonal windsurfing presse og magasiner. Dette er seiling på brett i bølger, og er den mest actionfylte og eksotiske delen av windsurfing.

Her seiler man i bølgene og hopper, utfører trix og rir bølgene. Og hvor høyere bølger og villere forhold, desto bedre. Det loopes forover og bakover, med både en og to rotasjoner. Og i konkurrranse innenfor en tidsperiode – ”heat” med seiler mot seiler.

Brett og seil er spesialdesignet til dette bruket og det er Hawaii, Sør-Afrika, Australia og andre eksotiske steder det handler om! Men også i Norge har vi flotte bølger, masse vind langs vår lange kyst og mange ivrige og flinke seiliere ute i bølgene når stormene herjer.

Flere norske gutter og jenter har seilt internasjonalt i wave opp igjennom årene. Vidar og Ørjan Jenssen samt Svein Rasmussen er de Norske profilene som har hevdet seg i toppen internasjonalt. Alex Boxill fra SBF har også representert norge i proffenes world cup.

Arrangøren Sola Brettseilerforening i samarbeid med butikkene .SrfSnoSk8., går i dagene før det braker løs og tripper nervøst. Ufordringer for arrangørene er at denne seildisiplinen trenger mye vind for å utøves. Minimum 11-12 m/s må det blåse for å få Jæren wave i boks.

bilder fra 2009

jarenwavespons

 

 

 

 

Del denne siden:

Legg igjen en kommentar